donderdag 29 december 2016

#4 Definitief

Ja hoor, het heeft even geduurd maar hier zijn we weer.

Inmiddels zijn we 4 weken verder en we hebben uiteraard niet stil gezeten! In ons laatste bericht vertelden we dat er van alles voor de deur stond, zoals o.a. een bezoek van Santa Fe Relocation Services en vliegtickets die besteld konden gaan worden door American Express.

We hebben op 6 december jl. Monique van Santa Fe bij ons thuis mogen ontvangen. Ze heeft ons verteld wat er precies gaat gebeuren met onze inboedel en hoe alles in zijn werk gaat met de verscheping daarvan. Tevens heeft ze een rondje gedaan in ons huis om te noteren wat wel en wat niet mee gaat in de container. Ook is er een datum bekend wanneer ze ons huis komen leeg halen. We moeten vroeg op want op donderdag 26 januari om 08.00u zullen de mannen voor de deur staan!

Zo hebben we inmiddels ook onze tickets binnen. Dit ging niet helemaal zoals gedacht. We hadden gezien dat er een vlucht van KLM op 28 januari om 10.35u rechtstreeks richting San Francisco vertrekt. Zoals je kon lezen in de vorige blog is dit voor ons een prima datum en tijd. Deze vlucht hebben we uiteraard voorgesteld aan American Express. Echter, na telefonisch contact met American Express kwamen we er snel achter dat er officieel naar de meest goedkope vlucht gekeken moest worden. Een enkele vlucht blijkt toch aardig duurder te zijn dan een retour vlucht. Dit zou dan wel op 28 januari a.s zijn maar dan met een andere maatschappij (British Airways) en een overstap op Londen Heathrow Airport. Om het compleet te maken ook nog eens veel vroeger in de ochtend. Je kan je voorstellen dat dit toch voor wat onrust zorgde gezien we met twee jonge kinderen reizen. We stelde voor of ze een retour vlucht konden boeken, omdat we deze optie met kinderen simpelweg niet zagen zitten. Het idee zou dan zijn dan we deze retourvlucht inzetten voor een bezoekje terug naar Nederland. Dit is echter niet het beleid/protocol en er kan geen uitzondering gemaakt worden. Gelukkig was er nog wel een tweede optie voor ons... en dat hield in dat we zelf onze retourtickets boeken op eigen verantwoording en dit later mogen declareren. Op deze manier zijn we verzekerd van een rechtstreekse vlucht met KLM en op een fijnere tijd voor onze jongens, en om niet te vergeten een plek bij elkaar!

Check: Verhuisdatum is bekend✓
Check: Tickets zijn binnen✓

We zijn ook druk bezig geweest met allerlei zaken opzeggen en dat zijn er nogal wat! We hebben zo goed als alles nu telefonisch, dan wel per email opgezegd. Het was wel even een gek gevoel dat we ons huurhuis op gingen zeggen terwijl we ons tijdelijk verblijf nog niet definitief hadden vastgezet. Uiteraard waren ze voor ons hier druk mee bezig in de States, maar we hadden nog geen opties door gekregen waaruit we konden kiezen. Inmiddels is dit twee weken geleden ook gebeurd!

We kregen twee opties door van appartementen in de omgeving van Santa Clara die aan onze wensenpakket voldeed. Het ene appartement staat in de plaats Cupertino en valt bestuurlijk gezien onder Santa Clara County. Het andere appartement ligt in San Jose en staat midden in Silicon Valley.
Nadat we de appartementen en de omgeving goed bekeken hebben, kozen we uitendelijk voor het appartement in San Jose. Dit appartement ligt in een groenrijke omgeving en heeft genoeg voorzieningen in de buurt.





Klik hier om een kijkje te nemen op de plattegrond, en als je het leuk vind ook in de straat waar wij vaak genoeg doorheen zullen rijden 😎

dinsdag 29 november 2016

#3: Inpakken? Onze vlucht boeken + een TIP

Sinds afgelopen week zit onze verhuizing in de versnelling! Vrijwel iedere dag is er wel een nieuwe ontwikkeling. Verschillende gespecialiseerde bedrijven (tijdelijke huisvesting, inboedel verscheping en reisplanning) hebben contact met ons opgenomen. Zo hebben we dinsdag 6 December 2016 een intake gesprek met Santa Fe Relocation Services. Tijdens dat intake gesprek (wat bij ons thuis plaatsvindt) wordt de verscheping van onze inboedel besproken. We moeten dan ook aangeven wat we precies willen verschepen. Het idee is dat er uiteindelijk een 20-voet container bij ons voor de deur geplaatst wordt :O


Onze inboedel wordt dan ingepakt en ingeladen door Santa Fe. De container wordt vervolgens in 8 tot 10 weken de Atlantische Oceaan over verscheept.

Ondertussen hebben we ook bericht 
gekregen van American Express: "Het is tijd om jullie tickets te boeken". We hebben als voorkeursdatum gekozen voor zaterdag 28 januari 2017. Dit is tien dagen na de promotie van Thomas en geeft ons nog voldoende tijd om de laatste zaken rondom onze verhuizing te regelen. De vlucht gaat ook samenvallen met de eerste dag waarop wij onze tijdelijke woning mogen betreden. We hebben een optie gekregen op vlucht KL0605 met KLM vanaf Schiphol Amsterdam om 10:35 in de ochtend. Met een vliegtijd van ruim 11 uur zouden we om 12:15 in de middag (lokale tijd) moeten aankomen op San Francisco International Airport.



Eén van onze zorgen is de impact van de lange vlucht op onze kinderen. Om de vlucht zo voorspoedig mogelijk te laten voorlopen hebben we een speciaal kussen gekocht:


Het is een kussen dat opgevouwen niet groter is dan 15x15 cm (en dus makkelijk meegenomen kan worden in de handbagage). Wanneer het kussen is opgeblazen, dan vult het de beenruimte in het vliegtuig volledig op. Met twee van deze kussens kunnen onze boys liggen en hebben ze een soort bed in het vliegtuig! Voor meer informatie zie deze link.

woensdag 16 november 2016

#2: Interview voor het O-1 visum

Hé daar zijn we weer!


We zijn vandaag, zoals aangegeven in onze vorige blog, bij de Amerikaanse ambassade geweest in Amsterdam voor een persoonlijk interview.




We moesten ons melden bij de ambassade aan het Museumplein. Gelukkig waren we net op tijd, want het verkeer stond in Amsterdam muur vast! We merkten meteen op dat ze bij de ambassade  behoorlijk strikt en streng zijn. Zo mochten we geen elektronische apparatuur (telefoons bijvoorbeeld) meenemen. We hadden geen idee hoe lang het interview zou duren, daarom hadden we voorzieningen meegenomen voor onze kinderen (zoals speelgoed, luiers, etc). Tot onze verbazing is niets daarvan toegestaan! Alléén de papieren die nodig zijn voor het verkrijgen van de vergunning zijn toegestaan.

Eenmaal binnen was het vooral wachten totdat wij werden omgeroepen om als gezin bij een balie te verschijnen. Daar werden verschillende documenten geverifieerd en moesten we van ieder gezinslid een pasfoto overhandigen. Daarna moesten we terug naar de wachtruimte en geduldig op onze volgende oproep bij een andere balie wachten. En of we geduld moesten hebben: het duurde anderhalf uur voordat we weer aan de beurt waren. De wachtruimte is klein en formeel en zit vol met mensen. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit best een uitdaging is geweest met onze boys! Gelukkig hebben ze het heel erg goed gedaan.

Bij de laatste balie werden er nog een paar inhoudelijke vragen over de O-1 petitie gesteld aan Thomas. Daarna nog even onze vingerafdrukken afgeven en toen kwam, na 2 uur bij de ambassade te zijn geweest, het  verlossende woord:


your visa is...

Dit betekent dat onze immigratie procedure volledig is afgerond: we mogen vanaf nu als gezin naar de VS reizen om daar te wonen, werken en leven.

De volgende stap is het regelen van vliegtickets en een (tijdelijke) expat woning. Dat gaan we in samenwerking doen met een gespecialiseerd bedrijf, aangewezen door Thomas zijn werkgever. Maar hier meer over in een volgende blog. 

Tot dan! 

xoxo

zondag 6 november 2016

#1: Goedkeuring van het O-1 visum

Hoi allemaal!

Leuk dat jullie een kijkje nemen op onze blog! Hoewel we al geruime tijd bezig zijn met het immigratieproces, is dit onze eerste blogpost.

Ondertussen hebben we het O-1 visum van Thomas goedgekeurd gekregen!



Dat wil niet zeggen dat het proces is afgerond. We moeten namelijk nog een persoonlijk interview afleggen op de Amerikaanse ambassade in Amsterdam. Het interview staat gepland op woensdag 16 november 2016.